Om migJag är omställningsforskare, författare och föreläsare. Bor i Vindeln några mil utanför Umeå. Sedan tidigt 90-tal forskar jag om samhällen som går före i arbetet för hållbar utveckling och om vad vi kan lära av dessa föregångare (magnum opus är en statsvetenskaplig doktorsavhandling i ämnet). I min jakt på stigfinnare för en ny ekonomi har jag på senare år sökt upp ledande föregångare för omställning världen över.

Har skrivit debatt- och omställningsböckerna OMSTÄLLNINGENS TID - tillväxtens slut och jakten på en hållbar framtid (Karneval, 2012) och TILLVÄXTENS SISTA DAGAR – miljökamp om världsbilder (Ruin, 2007; rev. upplaga 2009).

Som folkbildare föreläser jag om tillväxtens dilemman och om omställningsutmaningen. Med oljetoppen och andra resursproblem som ingång visar jag på vägar att ställa om samhället. Leder även gruppövningar och seminarier.

Trivs både i folksamlingar och i ensamhet. Torsdagkvällar hänger jag oftast på jazzklubben i Umeå; fredagsmys innebär stouts och ales från mikrobryggerier i en inramning av suspekt sen 60-talsmusik. 


Panoramat upptill i bloggen är från Stora Skällberget i min hemtrakt. En vy över ett annat slags gränsland ...

Kontakt: bjornone SNABELA gmail.com
0914 800 959 (072 227 8911)